Има три вида Европейски цифров : -          За ваксинация срещу COVID-19; -          За преболедуване

...
Има три вида Европейски цифров : -          За ваксинация срещу COVID-19; -          За преболедуване
Коментари Харесай

Ето от къде можете да изтеглите Европейски цифров COVID-сертификат, който се признава за "зелен"

Има три типа Европейски цифров :

-          За имунизация срещу COVID-19;

-          За преболедуване на COVID-19, доказано с ПСР-тест;

-          За негативен резултат от извършено проучване с ПСР-тест или с антигенен тест.

Европейски цифров COVID-сертификат за имунизация можете да получите от имунизационния пункт, в който е приложена имунизацията или от общопрактикуващия доктор, който Ви е имунизирал. Сертификатът може да бъде изтеглен от Националната здравно-информационна система ( ). Този документ не е стеснен със период на годност.

Европейски цифров COVID-сертификат за преболедуване получават жителите, които имат документ, удостоверяващ, че лицето е прекарало COVID-19, доказано с ПСР-тест.

Европейски цифров COVID-сертификат за негативен резултат от тест се издава от лабораторията, която е направила проучването. Това може да бъде независима лаборатория, такава към лечебно заведение или към диагностично-консултативен център. Списък на лабораториите, които издават Европейски цифров COVID-сертификат за проучване е оповестен на страницата на НЗИС.

Приложението за инспекция на документ ите е Коронавирус CHECK BG. То може да бъде изтеглено от тук: 

Министерството на здравеопазването обръща внимание, че за избрани цели е планувана опция за издаване на  подобен на цифровия Коронавирус документ на Европейски Съюз за преболедуване документ  на база бърз антигенен тест. Документът би трябвало да съдържа имената на лицето, дата на раждане, дата на позитивния резултат от проведен  бърз антигенен тест  (Positive), данни за лечебното заведение, направило проучването.

!Обръщаме внимание, че за „ зелен документ “ се признават и посочените в Заповед №РД-01-733/ 27.08.2021 година аналогични документи за имунизация, за проучване и за преболедуване (доказано с ПСР или с антигенен тест) за лица, имунизирани, преболедували или изследвани отвън страната.

Имайте поради, че уеб страниците са претрупани и през множеството време не работят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР